Taking it easy

rapsbirk

Time to Photoshop!

As I’ve mentioned I’ve been a bit beside myself with my injured thumb, a limping old dog AND cat, headaches and various other creativity killers. Halfdone paintings sitting around that I was working on at the time but can’t for the life of me remember what plans I had and/or feeling reluctant to dive back in for some reason. And just feeling the usual irritation creeping in when I don’t get to make stuff with my hands.

So instead of struggling I figured I might as well make it easy for myself and see where that got me going. I’ve been digging through the old photos that I have backed up on the computer (I also have 2 large binders of negatives that I never got round to scanning, too bad really), picking out and playing with Photoshop making “fake” paintings or weird effects. Just trying things out. I’ve been wanting to make collages as well, but holding my stylus for cropping out items is a bit of a strain.

And it’s paid off, because I have enough images now for my picture blog to last for the rest of the year! I know it’s technically cheating, not actually doing one a day, but surely I can’t be the only one…. Anyway it works better for me to do stretches of one thing, and my temper isn’t as bad when I’ve been doing this 😉

Daisy layers autumn lake Sweden

Let som en pletdanish

Som tidligere nævnt har jeg været lidt ved siden af mig selv med min stakkels tommelfinger, halt hund OG kat, hovedpiner og diverse andre eksterne kreativitetsdræbere. De malerier jeg lige var beyndt på kan jeg pludselig ikke huske hvad handlede om og jeg har en eller anden sær ugidelighed mht at gå i gang igen.some reason. Og ja, så bliver jeg bare sådan lettere irritabel når jeg i længere tid ikke laver noget med mine hænder.

Så i stedet for at kæmpe for sagen, besluttede jeg at gøre det nemt for mig selv og se hvor det førte hen. Jeg har gennemrodet alle backup mapper på computeren efter gamle fotos (jeg har også to store mapper med negativer jeg aldrig fik scannet – egentlig rigtig ærgerligt!) og bare leget med Photoshop, lavet effekter og falske malerier og andet sjovt. Collager er også noget jeg vil i gang med igen, men det er lidt hårdt at holde på en tegnepen for at fritskrabe objekter.

Om ikke andet har jeg nu billeder nok til resten af året på min billedblog. Jeg ved godt det er lidt snyd ikke at rent faktisk lave et om dagen, men jeg er nok ikke den eneste… Når først jeg kommer i sving med et projekt holder jeg helst ikke op lige med det samme. Med bedre humør i bonus imens. 😉

15 thoughts on “Taking it easy

  1. Thanks – I was a bit annoyed with the yellow picture actually, it’s not quite that saturated in Photoshop, but I could not seem to export it with the same colour profile, the saturation really got a notch upwards.

  1. Ja, livet er en sær størrelse. At min finger ikke heler er blot en daglig irritation, men når mine dyr er sløje og måske ikke klarer den, så taber jeg godt nok småkagerne må jeg indrømme. Og så kan det være lidt svært at komme tilbage i balance når først lavinen ruller og man er lidt skrøbelig på det område.

 1. Ja, det er de andres lidelser, der er værst. Man kan selv være så sløj, det skal være, men hvis manden bliver syg, eller et af børnene, eller en høne dør … så er det det bliver slemt. Skønne billeder. Det er herligt at se, hvad du kan få ud af et foto. Jeg får helt lyst til at ønske mig sådan et billedbehandlingsprogram i julegave sammen med de japanske gummistøvler 😉

  1. Tror jeg melder pas på støvlerne, man er jo nødt til at have specielle strømper også.

   Nogen af billederne ovenfor var virkelig dårligt scannet eller fra dårligt papir i lav opløsning (den gang udstyr og internetforbindelser var en del mindre). Så kan det virkelig give et løft med en akvareleffekt eller andet. Det er sjovt, man behøver ikke træne sit håndelag, det er bare at klikke og trykke fortryd og prøve igen. (noget jeg virkelig savner, når jeg laver fejl i mit strikketøj 😉 )

   1. Ja den der gem og prøv igen-funktion. Hvorfor fås den ikke i virkeligheden. Også når man laver mad.
    Jeg har da tænkt mig at strikke et par tabi-sokker, eller bruge tåstrømper. Det er jo bare strømper med storetæer i.

Add a comment: