Leftovers

Whenever I mix too much dye I grab an old honey pot (or any handy jar), shove in a bit of fleece and pour over the leftovers. Sometimes I even layer them, sometimes that works, sometimes it all comes out a uniform colour when I pull it out. But the funny thing is, I’ve so far never gotten any “mud”! I then steam them when I have a whole bunch of jars. The wool seems fine even sitting there for a week before I find time to heat it.

I’m pretty sure that all these colourful chunks of Suffolk fleece are going to make funky, awesome socks someday… Or a blanket. Or something. I have 1600 g and plan to dye most of it apart from one bag of the best locks which I’ll spin as they are.

And yes, there’s still VM in there, but I’m going to pick/flick and spin directly unless I get mini combs or a drumcarder before I get through the whole lot, so no point in fussing too much over it now. I like the way the colour is not completely uniform when you dye the locks as opposed to the yarn.

Leave a Comment

Farverester

Når jeg syrefarver har jeg nogen gange farve til overs, fx. fordi jeg fortynder mere end jeg regnede med. I stedet for at spilde det, blander jeg det enten sammen lidt tilfældigt og hælder over en håndfuld uld (jeg har en hel ham liggende) i et honningbæger, kaffeglas eller hvad jeg nu har ledigt, eller jeg hælder det på i “lag” hvilket nogen gange virker og giver en klump med variation, andre gange flyder det sammen. Sjovt nok har jeg aldrig fået mudderfarvet på den konto, selvom jeg eksperimenterer voldsomt med sammensætningen. (og nogen gange ærgrer jeg mig over at jeg ikke har noteret/målt blandingen fordi det blev super flot).

Når der så er bøtter nok, propper jeg dem i den store gryde og damper dem. På et tidspunkt regner jeg med der er nok til et par hippiesokker, et garnmaleri eller hvad pokker jeg nu finder på. Ulden tager tilsyneladende ikke skade af at stå i farvebadet selv i en uge.

Alle totterne er fra et Suffolk får, jeg fik ulden af min høleverandør og har selv vasket og sorteret den. Jeg bliver nok aldrig afhængig af uldvask, men det er nu alligevel en sær tilfredsstillelse at gennemføre et projekt helt fra bunden. Jeg har ikke renset ulden for planterester, det var nogen meget mågede får! Så jeg regner med at pille lokkerne fra hinanden og lige give det en kam inden jeg spinder. Jeg kan godt lide at farven bliver lidt uens når man farver på denne måde, frem for at farve garnet, jeg synes det giver mere liv og dybde. Der er 1600 g i alt, og ud over en pose med de bedste stykker sorteret fra, som jeg vil spinde direkte, har jeg tænkt mig at bare farve det hele i bidder og se hvor det fører mig hen.

Vidste du, at man kan kommentere min blog uden at være wordpress medlem? Bare udfyld navn er nok. Det er så hyggeligt med dialog fremfor monolog!

3 thoughts on “Leftovers

Add a comment: